fbpx

REFLOREZ commitments

 

 

 

 

 

TRANSPARENCY

Bij REFLOREZ streven we naar volledige transparantie. Van het begin van het productieproces tot de financiering van ons project proberen we zo duidelijk mogelijk te communiceren over onze werkwijze. Al onze producten worden gemaakt van 100% biologisch katoen en worden handgemaakt door een familiebedrijf in Portugal. Hiermee sluiten we overbodige vervuiling en kinderarbeid uit. Daarnaast beschrijven we op onze insta hoe onze prijs tot stand komt en kan de consument duidelijk zien waar hij of zij per collectie aan bijdraagt: ons duurzame project. In de onderstaande foto kan je de opbouw van onze prijs zien. Hiermee willen we ook duidelijk maken dat waar we voor staan echt is en dat de consument oprechte bijdrage levert aan dit doel.

Receipt Reflorez clothing streetwear t-shirt sustainable organic cotton

MATERIAL

REFLOREZ staat voor de heropbloei van de groene kledingindustrie. Daarom wordt er bij REFLOREZ uitsluitend gebruik gemaakt van 100% biologisch katoen. Wij ontwerpen en maken streetwear kleding, zonder daar overbodig mee te vervuilen. Daarnaast wordt voor de shipping gebruik gemaakt van recyclebare kartonnen REFLOREZ-doosjes, om zo overbodig plastic gebruik te voorkomen.

WORK

REFLOREZ werkt samen met een 2e generatie familiebedrijf in Portugal. Soames, de eigenaar van dit bedrijf, kennen we persoonlijk en is een echte familieman. Door een virtuele rondleiding in zijn fabriek hebben we de werkomstandigheden en het productieproces mogen inzien. We kunnen jullie verzekeren dat zolang onze Portugese vriend aan het roer staat, we ons nergens zorgen over hoeven te maken!

PURPOSE

Met REFLOREZ willen we iets betekenen. We willen laten zien dat je niet alleen maar hoeft te nemen, maar ook een keer iets kan geven. Met het dragen van REFLOREZ straal je uit dat je ergens voor staat. Namelijk, op een duurzame en modieuze manier iets terugdoen voor een ander. Die gedachtegang willen we samen met jullie overdragen aan de rest van de wereld.